Historieinspireret genre

Formidlingsdelen til Den Blå Tid består af 2 tilbud.

Elever der ser forestillingen i Frøslevlejren får i forbindelse med forestillingen en rundvisning på Frøslevlejrens Museum af museets formidlere.
Elever der ser forestillingen i Syddjurs, Norddjurs og Aarhus får et undervisningsmateriale, der sendes ud til skolerne. Materialet består af et lærer- og et elevkompendie samt tilhørende materialekuverter.

Vi ønsker med materialet, at give eleverne en totaloplevelse, hvor de får mulighed for at fordybe sig i teaterforestillingen Den Blå Tid, både før, under og efter forestillingen. Før-materialet skal være med til at “åbne” mødet med forestillingen, mens efter-materialet fokuserer på fordybelse i forhold til værket.
14047206_1016941968403173_1802753658767115963_o

Der er dog også valgt en anden tilgang i forhold til tidligere års forestillingsknyttet formidling, da vi i undervisningsmaterialet til Den Blå Tid ikke kun fokuserer på forestillingen, men også den genre, den hører under. Dette er for at give eleverne en bedre forståelse for arbejdet med historieinspireret materiale. Hvornår er der tale om fakta og hvornår er det ren fiktion? Eleverne får derfor 3 materialekuverter, som alle hver især indeholder inspiration til spændende fortællinger. Eleverne skal researche fakta og være kildekritiske, men de skal også føle sig fri til at digte – med andre ord blande de to genrer i faktion.

Alle 3 kuverters materiale er dog relateret til anden verdenskrig.
Undervisningsmaterialet henvender sig både til dansk, historie og samfundsfag i udskolingen.